Halaman

Monday, October 18, 2010

ROTI JALA


Sapa tak pernah makan roti jala? ada ke? pasti semua pernah makan kan?? budak2 suka sangat makan terutama anak2 saya..siap suruh ibu dia taruk macam2 kaler lagi nak bagi cantik..bila cakap pasal roti jala ni adunan dia mudah sahaja sama seperti adunan lempeng cuma ditambahkan dengan susu cair supaya lebih lembut..itu rahsianya..hehe..pastu nak menjala pun kena ada skill.tak boleh mai hentam je nanti tak jadik jala..
Ni resepi untuk adunan roti jala..resepi kuah pencicah saya akan bagi di post kemudian..samaada kuah kuzi dan kuah kari..

bahan:
( ikut adunan banyak mana yg anda hendak sbb saya tak pakai sukat, agak2 cair tu dah oklah)

-tepung gandum
-susu cair
-air secukupnya
-pewarna kuning
-sedikit garam
-telur

*semua bhn2 diblend dan ditapis dan sedia untuk di 'jala'..

selamat mencuba

No comments:

Post a Comment